Zakboek voor de mediator

Handboek Mediation Het Zakboek voor de mediator is een praktische uitgave waarin u antwoorden vindt op al uw vragen rond mediation. Het Zakboek voor de mediator bevat korte toelichtingen op een aantal NMI reglementen, handige tips, onmisbare checklisten en heldere overzichten van mediationorganisaties en mediationruimten in Nederland. Dankzij het kleine formaat is het makkelijk mee te nemen: handig voor een laatste check voordat een mediation begint.

Op deze website vindt u naast informatie over de auteurs, Jacqueline Spierdijk en Lisette Sloots, onder het tabje Verdieping diverse handige reglementen, artikelen en andere relevante stukken die u heel makkelijk kunt downloaden.

Zakboek voor de mediator
Mediator zijn spreekt tot de verbeelding. Een bijdrage kunnen leveren aan conflictoplossing in de maatschappij heeft in de afgelopen jaren duizenden mensen uit hun vertrouwde beroepsomgeving gelokt om zich op het terrein van de mediation te begeven. Mediators beschikken over de nodige bagage en vaardigheden, maar stuiten in de dagelijkse praktijk nog al eens op praktische dilemma’s.

Meer video's
  Lees meer Bekijk inhoudsopgave

  Auteur uitgelicht

  Jacqueline (mr. J.) Spierdijk is IMI en NMI registermediator en sinds 1998 (rechtbank)mediator in commerciële relaties. Zij geeft regelmatig trainingen aan mediators, advocaten en rechters over effectieve conflictoplossing.
  Zij is lid van de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators en maakt deel uit van de redactie van NMI Kennisreeks. Samen met Eva Schutte schreef zij Juridische aspecten van mediation en De advocaat in mediation: tips, trucs en blunders.

  Binnen het Handboek Mediation is Jacqueline Spierdijk met Eva Schutte auteur van hoofdstuk 11 (Juridische aspecten van mediation).
  Met Lisette Sloots is zij auteur van het Zakboek voor de mediator.
  Lees meer
  mr. J. Spierdijk
  mr. J. Spierdijk